5 basistips voor een goede website - Xomex Design grafisch en website werk
16524
post-template-default,single,single-post,postid-16524,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.8,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-18.0.9.1603364539,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

5 basistips voor een goede website

tips xomex

5 basistips voor een goede website

Een website die verouderd of langzaam is, een website waarbij iedere aanpassing heel veel geld kost of niet mogelijk is, een webbouwer die opeens niet meer bereikbaar is of die alle rechten van je website opeist als je over wilt stappen….En zo kan ik nog wel even doorgaan. Helaas kom ik dit niet zelden tegen bij mijn klanten. Een erg vervelende en onnodige situatie! En daarom zet ik graag 5 basistips voor je op een rijtje als jij nadenkt over het laten bouwen van een nieuwe website. Heb je meer advies nodig of overleg je graag samen, laat het me dan zeker weten.

website laten bouwen1. Zorg voor een responsive ontwerp. Dit houdt in dat je website zowel voor de computer, laptop, tablet en telefoon automatisch een aangepaste lay-out aanneemt. Hierdoor voorkom je dat mensen snel afhaken, omdat ze alles moeten vergroten en verschuiven van links naar rechts en onder naar boven om de tekst te kunnen lezen. Op de telefoon wordt alles keurig netjes onder elkaar geplaatst en daardoor is het makkelijk te scrollen en blijft de bezoeker op jouw website.

website laten bouwen2. Laat je website bouwen in een WordPress cms systeem. Aan dit systeem wordt wereldwijd continu gewerkt om het nog mooier en sneller te maken en je website zal zo altijd up to date blijven. Er zijn legio ontwerpen voor een website beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Op de website van themeforest.com is er veel keuze, maar je kunt je ontwerp ook samen met je webbouwer bespreken en hem haar vragen met voorstellen te komen. Naast de vele ontwerpen heeft WordPress ook een groot aanbod van extra functionaliteiten die gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden door middel van gratis en premium plug-ins. Ideaal als je iets nieuws wilt toevoegen aan je website.

website laten bouwen3. Zorg voor een duidelijke gebruiksvriendelijke navigatie op je website, zodat de bezoeker direct alles kan vinden zonder te zoeken. Het is belangrijk om in de testfase ook andere mensen in je omgeving naar je website te laten kijken. Is alles voor hen duidelijk, kunnen zij goed hun weg vinden? Neem deze feedback mee richting de webbouwer.

website laten bouwen4. Zorg voor een goed vindbaarheid van je website. Voor de vindbaarheid van je website is het erg belangrijk dat je teksten geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines. In het Engels heet dit SEO, oftewel Search Engine Optimization. Dit doe je door teksten te schrijven met de woorden waar je doelgroep je mee gaat zoeken. Yoast is een extra hulpmiddel binnen WordPress om de website beter vindbaar te maken voor zoekmachines. Nadat de tekst erin is geplaatst geeft het tips over mogelijke aanpassingen.

website laten bouwen5.  En als laatste de allerbelangrijkste: maak hele goede afspraken met je webbouwer en leg alles vast! Niet alleen bovenstaande punten, maar ook jullie manier van samenwerking. En niet alleen tijdens de bouw en oplevering van delen van de website, maar ook daarna. Gaat de webbouwer bijvoorbeeld ook het onderhoud doen en zorgt hij voor automatische updates zodat je website goed blijft functioneren? Bespreek wat er gebeurt als je door een onenigheid uit elkaar gaat, leg vast dat je website jouw eigendom is en dat jij de rechten behoudt.WhatsApp chat