Is jouw website goed beveiligd? - Xomex Design grafisch en website werk
16950
post-template-default,single,single-post,postid-16950,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.8,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-18.0.9.1603364539,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Is jouw website goed beveiligd?

veilige website 10 tips

Is jouw website goed beveiligd?

Hieronder 10 tips voor een veilige website!

Dagelijks worden vrijwel alle websites bezocht door hackers die hun best doen om toegang te krijgen tot jouw website met alle gevolgen van dien. Hieronder 10 tips voor een goed beveiligde website.

Heb jij aan het volgende gedacht om jouw website goed te beveiligen

1. veiligheidscertificaat SSL

Het veiligheidscertificaat is te herkennen aan het webadres. Het webadres begint dan met https met daarvoor een slotje. Bij een niet-beveiligde website begint het webadres met http zonder een slotje. Bij een beveiligde website worden de gegevens van de website versleuteld verzonden, waardoor hackers de gegevens niet meer kunnen lezen.

2. een reCAPTCHA voor je formulier

Maak je gebruik van een antwoordformulier op je website Gevaar is dat dit formulier ingevuld wordt door geautomatiseerde software (robots) waardoor je website overbelast kan raken Een reCAPTCHA is een middel dat checkt of het formulier door een mens of een robot wordt ingevuld. Hiermee voorkom je spam. Een reCAPTCHA is een hulpmiddel van Google om misbruik en spam te voorkomen.

3. een aangepaste URL voor de inlog

Voor een website, met platform WordPress, is de inlognaam standaard ‘websitenaam.nl/wp-admin”. Door de inlognaam te wijzigen van naam is het voor hackers lastiger om toegang te krijgen.

4. maximum aantal inlogpogingen

Regelmatig zijn er op 1 dag meerdere pogingen met verschillende IP-adressen. Na een maximumaantal inlogpogingen wordt het IP-adres voor een bepaalde tijd geblokkeerd.

5. moeilijk wachtwoord

Hoe ingewikkelder het wachtwoord, hoe moeilijker om het te kraken. Je kunt een wachtwoord via een automatische wachtwoordgenerator laten vaststellen. Of je bedenkt zelf een makkelijk te onthouden zin met daarvoor en daarna de nodige tekens en getallen.

6. bijzondere gebruikersnaam

Hanteer een gebruikersnaam dat niet voor de hand ligt. Net als het gecompliceerde wachtwoord kan de gebruikersnaam ook moeilijker en langer gemaakt worden. Gebruik zinnen of een ezelsbruggetje om de gebruikersnaam goed te kunnen onthouden.

7. vervangen wachtwoord

Wijzig je wachtwoord regelmatig. Bijvoorbeeld elk kwartaal of halfjaar en agendeer dat.

8. twee stap inlogverificatie

De 2 stap inlogverificatie is een erg goed middel om je website goed te beveiligen. Na de eerste stap van de inlog, ontvang je een code op je mobiele telefoon of mail. Met deze code kun je het inlogproces afronden.

9. regelmatig updates bijwerken

Door regelmatig updates te doen, blijft de plugin, app ensoftware beter beveiligd.

10. backupbeheer

Maak regelmatig een backup! Zorg ervoor dat de backup op een veilige plek staat. Hierdoor kun je eenvoudig alles terugzetten mocht dat nodig zijn.

Xomex ondersteunt je graag, deskundig en vertrouwd!

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

 

 

 WhatsApp chat