Wat is een responsive website - Xomex Design grafisch en website werk
17129
post-template-default,single,single-post,postid-17129,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.8,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-18.0.9.1603364539,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Wat is een responsive website

responsive website

Wat is een responsive website

Responsive website

Een responsive website, wat is dat eigenlijk?

Een website is responsive als de lay-out zich aanpast aan de device, dat is bijvoorbeeld een laptop, desktop, mobiele telefoon of een tablet. De lay-out van een website ziet er op een mobiel of tablet heel anders uit dan op een laptop of desktop. Bij een lay-out op een mobiele telefoon wordt de inhoud van de website onder elkaar in beeld gebracht. Op deze manier blijft de website goed leesbaar en je hoeft niet telkens in te zoomen om de tekst goed te kunnen lezen. Kijk maar eens naar bijgaand voorbeeld van de website van Sedumdak Nederland.

Responsive websites worden door de zoekmachine Google herkend, hierdoor zijn deze websites beter vindbaar dan niet-responsive websites. Alle websites, in beheer van Xomex, zijn voorzien van deze techniek. Immers, Xomex staat voor kwaliteit en hoge klanttevredenheid!

Ontwikkeling websites

De mobiele telefoon heeft een hele snelle ontwikkeling doorgemaakt. Door het kunnen zien van websites op de telefoon kwam de behoeft aan een lay-out die daar ook makkelijk te lezen is. In 2010 kwam Ethan Marcotte et de term responsive design. Met behulp van de techniek voor bestaande websites is het het huidige CSS systeem is dit ingebouwd. Als je hier meer over wilt lezen dan kun je op deze pagina kijken.

Voor de vindbaarheid en het gebruiksgemak is het belangrijk dat een nieuwe website responsive is.

Heb je vragen hierover neem dan contact op.

responsive website


WhatsApp chat