Wat is SEO? - Xomex Design grafisch en website werk
17137
post-template-default,single,single-post,postid-17137,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.8,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-18.0.9.1603364539,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Wat is SEO?

wat is seo

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalization oftewel zoekmachineoptimalisatie. Hiermee wordt bedoeld dat de website zo goed mogelijk vindbaar wordt voor je doelgroep. De uitdaging is dat een klant jouw website, bij een zoekfunctie, op de eerste pagina van de zoekmachine vindt. Het optimaliseren van de teksten is geen makkelijke opgave. Een zoekmachine heel veel algoritmes om te bepalen in welke volgorde de zoekresultaten getoond worden.
 

Goed vindbare website

Er zijn vele indicatoren die van invloed zijn dat jouw website goed gevonden wordt. Een aantal daarvan zijn:

  • Zorg ervoor dat de website de juiste zoekwoorden bevat die jouw doelgroep gebruikt. Wees dus heel kritisch in de keuze welke zoekwoorden regelmatig te gebruiken in de teksten op de website. Gebruik ook Google, die zelf met voorstellen komt als je een zoekwoord intoetst.
  • Schrijf goede teksten voor jouw doelgroep die een toegevoegde waarde hebben. Schrijf dus geen teksten voor de zoekmachine! De algoritmes van de zoekmachines zijn tegenwoordig zodanig intelligent dat dit direct opvalt.
  • Zorg voor een technisch goed werkende website! Met WordPress is dat goed in te regelen.
  • Maak gebruik van linkbuilding. Met andere woorden, maak binnen de website gebruik van links naar andere pagina‚Äôs. Daarnaast is het aan te bevelen dat er vanaf andere websites links zijn naar jouw website.
  • Update regelmatig de teksten op de website en voeg nieuwe teksten toe voor jouw doelgroep. Zoekmachines herkennen websites met regelmatige wijzigingen en hierdoor is de website beter vindbaar.
  • Meld je website aan bij Google.

   

  Zoekmachines

  Er zijn veel zoekmachines beschikbaar, hieronder een aantal voorbeelden:

  Laat je informeren naar de mogelijkheden en neem contact op.WhatsApp chat