FEEST! Xomex bestaat 20 jaar! - Xomex Design grafisch en website werk
16942
post-template-default,single,single-post,postid-16942,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.8,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,columns-4,qode-child-theme-ver-18.0.9.1603364539,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

FEEST! Xomex bestaat 20 jaar!

xomex 20 jaar

FEEST! Xomex bestaat 20 jaar!

20 jaar geleden zette ik mijn handtekening bij de Kamer van Koophandel in Groningen: mijn eigen bedrijf was een feit! En nu is het zomaar ineens 20 jaar later en heb ik in de tussentijd ontzettend veel mooie klussen uitgevoerd. Tijd voor een korte terugblik hoe het mij in die 20 jaar is vergaan… én ik vertel over een leuke verrassing om mijn bedrijfsverjaardag te vieren. Lees dus snel verder…!

Kunst-werk

In 2001, na een reorganisatie bij het bedrijf waar ik werkzaam was als directiesecretaresse, stond ik op een kruispunt. Wat moest en wilde ik gaan doen? Een loopbaantraining gaf mij inzicht. Mijn hart lag altijd al bij kunst; bij tekenen, schilderen en vormgeving. Kunst geeft mij inspiratie voor wat ik zelf kan maken en om dingen uit te proberen. Dáár wilde ik iets mee gaan doen.

De ontwikkelingen rond webdesign namen rond het millennium ook een vlucht. De combinatie van grafisch design met mijn kennis en expertise in logistiek, planning, structuur en organisatie (vanuit mijn administratieve achtergrond) kwamen hierin voor mij bij elkaar. Van kunst naar werk dus!

De wereld van het web staat nooit stil

In de afgelopen jaren heb ik veel opleidingen en workshops gevolgd op het gebied van verschillende websoftware- en contentmanagementsystemen (o.a. Dreamweaver, Joomla en WordPress) en programmeertalen (CSS, HTML, PHP). Ook nu blijf ik mijzelf altijd bijspijkeren, want de ontwikkelingen in de web-wereld staan nooit stil.

Toch blijken mijn ontwerpen tijdloos te kunnen zijn; sommige logo’s en huisstijlen die ik jaren geleden heb gemaakt zijn nog steeds in gebruik. Al raad ik mijn klanten aan om zeker ook eens te vernieuwen en te moderniseren…. Daarvoor benut ik graag mijn Photoshop, Illustrator en Adobe InDesign skills.

De werkzaamheden die ik uitvoer zijn de afgelopen 20 jaar meegegroeid met mijn bedrijf. Ik maak nog altijd met plezier een professionele website of een logo, maar dat zijn nu vaak ook responsieve websites én webshops. Daarnaast bied ik tegenwoordig uitgebreide technische ondersteuning, zorg voor het onderhoud van websites, en regel altijd extra beveiliging op de websites van mijn klanten. Ik sta er echt versteld van hoeveel hackers er tegenwoordig zijn, die proberen in te breken in websites. Wat is daar nou voor lol aan?

Van de Groningse klei…

20 jaar geleden woonde ik nog op een idyllische plek vlakbij Oldenzijl, in het noorden van de provincie Groningen. Daar is het allemaal begonnen. Netwerken, via-via contact leggen, maar soms ook gewoon opbellen als ik dacht dat ik iets kon betekenen voor een bedrijf. En al snel kreeg ik mijn eerste klanten.

Goede herinneringen heb ik aan de werkzaamheden die ik voor Groningen Seaports heb verricht. Net als nu, werkte ik daarbij veel samen met anderen om een totaalaanpak te kunnen garanderen. Mijn oog voor detail en visueel ontwerp, plus mijn persoonlijke aanpak blijken hierbij een goede combinatie.

…naar de Twentse nuchterheid

In 2007 ben ik van Groningen naar Twente (terug)verhuisd. De Twentse nuchterheid (die je trouwens eigenlijk ook in de Groningse klei ziet!) past bij mij. Voor mij betekent dat: korte lijnen, goed luisteren, duidelijke en heldere communicatie, 1-op-1 met iemand sparren, snel dingen regelen en afhandelen.

In Twente ben ik, net als in Groningen, lid geworden van verschillende netwerken. Als ik iets heb geleerd in de afgelopen twintig jaar is het wel dat je elkaar moet leren kennen en vertrouwen in elkaar moet hebben.

Ik heb inmiddels ook veel klanten in Twente, zoals bijvoorbeeld blijkt uit een paar van mijn meest recente projecten:
De Bloemruiker – met webshop
Oude Oosterik Advies
KeukenZorg
Agrisem Nederland

Met vertrouwen de toekomst tegemoet

Ik heb de afgelopen 20 jaar het meest plezier beleefd aan “het maken van mooie dingen” – professionele ontwerpen die passen bij de huisstijl – en aan het verzinnen van oplossingen voor (technische) problemen. Ik word blij als ik iemand blij kan maken. En dat blijf ik graag doen, ook de komende 20 jaar (of langer!).

Eén van mijn mooiste klussen was voor een klant waar ik ‘carte blanche’ kreeg; het volledige vertrouwen. Het is fijn om zulke projecten te doen; de klant weet misschien niet precíes wat hij krijgt, maar hij weet dat het goed komt!

Daarom ben ik ook ú graag van dienst. Zoekt u iemand om uw website te maken, te onderhouden of te beveiligen? Is het tijd voor een nieuwe huisstijl? Kan ik u helpen bij het ontwerpen en realiseren van gedrukte of digitale communicatiemiddelen? U kunt er vertrouwen in hebben dat het goed komt!

Feestelijke aanbieding

Het 20-jarig bestaan van Xomex kan natuurlijk niet stilletjes voorbij gaan. Daarom krijgt u van mij een verrassing na oplevering. Neem meteen contact met me op!

Zonnige groet,

MariëtteWhatsApp chat